Vakantiehuizen in Drenthe

Vakantiehuizen in Drenthe

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Activiteiten Drenthe

Bezienswaardigheden in Drenthe

In Drenthe valt genoeg te beleven! Pretparken, attractieparken, speeltuinen en historische monumenten zijn er volop te vinden. Gezellig een dagje uit met het gezin, familie of vrienden? Kom eens gezellig naar Drenthe en u zal versteld staan!

Glasatelier Glasuniek in Norg

Wilt u alles weten over de techniek achter het glasversmelten? Linda van Huffelen is niet alleen expert op het gebied van glastechniek, maar wordt ook wereldwijd erkend. Opdrachten van over heel de wereld komen bij haar binnen. Wilt u zelf een opdracht plaatsen, een glasworkshop volgen of juist haar creaties bekijken? Ga dan naar de website van Glasuniek

Assen: Drents museum

Wilt u alles te weten komen over de provincie Drenthe, zijn geschiedenis, archeologie en kunst? Breng dan een bezoekje aan het Drents Museum. Kom langs en u krijgt een professionele rondleiding door een van onze medewerkers. Zij vertellen u uitgebreid over de kunstenaars, het poppenhuis en de archeologie. Ook kunt u na de rondleiding heerlijk genieten van een kofje koffie in het Grandcafé Krul en bespreek met elkaar wat u ervan vond.
http://www.drentsmuseum.nl

Assen: TT Circuit Assen

Bent u een echte race liefhebber? Op het circuit van Assen worden de snelste motorraces van het land gehouden. Geniet van de hoge snelheden, de inhaalmanoeuvres en voel de adrenaline door uw aderen stromen als de coureurs voorbijrazen. U kunt het circuit bekijken vanuit een sfeervol restaurant onder het genot van een hapje en een drankje. Kom naar het spectaculaire evenement en ervaar de auto- en motorsport als nooit tevoren.
www.ttcircuit.com

Exloo: Kabouterland

Kabouterland ligt in het hartje van het Drentse dorpje Exloo. Kabouterland heeft volop speelplezier voor de kinderen, zowel buiten als binnen. U kunt hier genieten van een heerlijke lunch op de gezellige terrasjes en picknickplekken. Een gezellig dagje uit bij de trollen, kabouters en de dieren.
www.kabouterland.nl

Emmen: Dierenpark Emmen

In Dierenpark Emmen zijn vele dieren, van groot tot klein. Je ziet wat de dieren aan het doen zijn, hoe ze eten, wie de baas is of hoe de kleintjes met elkaar spelen. Ook zijn er verschillende activiteiten te doen op het park voor zowel de kinderen als volwassenen.
www.dierenparkemmen.nl

Hooghalen: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Twee keer per dag wordt in herinneringscentrum Kamp Westerbork een rondleiding gegeven over het kampterrein.Er wordt verteld over de geschiedenis van het Kamp Westerbork en over de Jodenvervolging. De levens van honderdduizend Nederlandse Joden worden hier in herinnering gehouden. Neem een kijkje bij de reconstructies en monumenten.
www.kampwesterbork.nl

Drouwen: Drouwenerzand

Ga een heerlijk dagje uit met de kinderen naar Drouwenerzand en geniet van de vele attracties en speeltoestellen. Kom lekker bootje varen in de Happy Sailor of stap op de trein van Drouwenerzand en bekijk het hele park.
www.drouwenerzand.nl

Drouwen: Robin Hood Ribhouse

Gezellig een avondje heerlijk uit eten? Het Robin Hood Ribhouse is de ideale gelegenheid. U heeft in het Robin Hood restaurant een ruime keuze uit vlees, vis en vegetarische gerechten. Kom langs en geniet van de bijzondere grill specialiteiten.
www.robinhoodribhouse.nl

Drouwen: Buitencentrum Boomkroonpad

Bij Buitencentrum Boomkroonpad kunt u verschillende fietsroutes maken door het uitgestrekte gebied. Ook kunt u een wandeling maken over het Boomkroonpad. Het wandelpad laat u de toppen van de bomen zien. Zo ziet u het bos van een ander perspectief! Kom langs voor een plezierige dag in het bos.
www.boomkroonpad.nl

Borger: Hunebedcentrum

Beleef hier de prehistorie en ga terug naar de oertijd. U kunt ervaren hoe de Hunebedbouwers duizenden jaren geleden geleefd hebben. Neem ook een kijkje in de keientuin, hier liggen duizenden zwerfkeien van ongeveer 150.000 jaar geleden. Wist u dat de grootste hunebed van Nederland hier vlakbij ligt? Kom een kijkje nemen en luister naar de verhalen van onze voorouders.
www.hunebedcentrum.eu

Grolloo: Joytime

Uniek in (Noord) Nederland is het aanbod van Joytime Vrijetijdsactiviteiten uit Grolloo. Gelegen in de mooie bossen zo’n 10 km Zuidoost van Assen vind je een Outdoor Belevingspark, een klimpark tussen de bomen en prachtige terrassen bij een fraaie recreatieplas. Zowel groepen als de individuele bezoeker kunnen hier terecht voor een dag of dagdeel vermaak. En ook de catering is er perfect! Alle mogelijkheden en openingstijden vindt u op de site, zie link! 
http://joytime.nl/

Ruim 15 jaar ervaring

Vakantiehuis boeken met S.G.R. garantie

Meer dan 3.500 vakantiehuizen

Deskundige klantenservice +31 (0)521 - 587 300